zondag 4 oktober 2015

Bolustaart - broodtaart - Gezond brood

Ingrediƫnten

1000 gram Volkorenmeel
30 gram suiker
65 gram boter
65 gram olie
550 ml melk
50 gram eieren
60 gram gist
20 gram zout



Alle ingrediƫnten in de deegkneder of keukenmachine.
Een slap deeg maken en twee vlaaivormen fonceren. Met het deeg bekleden.
Hierin een laagje gele room en wat rozijnen.




De rest van het deeg uitrollen op 30 cm ongeveer 2,5 cm dik. Deeg bestrijken met een laagje gele room en bestrooien met rozijnen. Nu oprollen.


Snijden in plakken van 3 cm en in de vormen schikken.


Laten rijzen op tafel met een doek erover of in de combi-stoomoven op 28 graden of in de oven met een bakje water op 28 graden.

Oven voorverwarmen op 200 graden en afbakken totdat deze mooi gelijkmatig bruin zijn geworden.

Uit vormen halen laten afkoelen op een rekje.

(Bron: PIVA Antwerpen - Dieet Bakkerij)