Orzo met Mozzarella en Oregano in Slowcooker

Ingrediënten

 2 courgettes, in blokjes
4 wortelen, in blokjes
4 stengels bleekselderij, in blokjes
1 grote ui, in blokjes
2 tenen knoflook
250 gram orzopasta of elleboogpasta
1 pot tomatensaus
1 eetlepel tijmblaadjes
schil van 1 limoen
120 gram stevige mozarella, in blokjes
40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
3 tomaten in plakjes
1 theelepel gedroogde oregano
zout
peper
koolzaadolie



Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin zachtjes de ui en knoflook, totdat deze zacht zijn. Hevel deze over in de SC.
Bak nu de wortel samen met bleekselderij een minuut of vijf ook deze gaan in de SC.
Bak de courgette even aan en daarna in de SC.
Voeg in de SC de tomatensaus, Orzo, citroenrasp, verse tijm en roer alles door elkaar. Leg nu de mozzarella er boven op en bestrooi met de parmezaansekaas. Dek af met de plakjes tomaat en bestrooi met gedroogde oregano, zout en peper.

Zet de SC 4 uur op hoog. Wil je dat de tomaten nog iets gekleurd worden zet dan de schaal van de SC (mits deze in de oven kan) even onder de grill.

(Bron: Yotam Ottolenghi - Plenty More)

Eet smakelijk

Reacties

Populaire posts van deze blog

Appelcake zonder suiker

Vruchtensnoepjes zonder toegevoegde suikers

Zilveruitjes Inmaken