Romige soep van Topinamboer met een krokantje van pastinaak - Thermomix

Ingrediënten
1 kg Tompinamboer
2 sjalotjes
2 dl witte wijn
1 liter groentebouillon
1,25 dl room
1 pastinaak
200 gram paddenstoelen
1/2 eetlepel citroensap
olijfolie
roomboter
zout
peper


Schil de topinamboer en snijd in gelijke stukken en schep het citroensap erdoor tegen verkleuren.

Schil de sjalot en snij doormidden. Neem de kom van thermomix. Daar in de sjalot en laat de machine 10 sec draaien op 10. Voeg een beetje olijfolie toe en laat de sjalot garen 5 minuten op 100 graden.

of
Fruit de sjalotten in olijfolie in een passende pan glazig.

Voeg de topinamboer toe samen met de wijn en bouillon. Laat de topinamboer 20 minuten koken op 100 graden, zet het mandje op het deksel tegen het spatten.

of voeg de topinamboer toe aan de uien in de pan. Blus af met de witte wijn en bouillon en laat 20 minuten koken tot dat de topinamboer gaar is.

Pureer de soep 20 sec op 10 tot dat hij helemaal glad is. Laat de TM draaien op 1,5 en giet de room erbij. Breng op smaak met zout en peper

of Pureer de soep met een keukenmachine tot de soep glad is en voeg de room toe.

Schil de pastinaak en snijd er dunne plakjes van, bak deze in olijfolie en boter krokant en gaar. Breek de paddenstoelen in gelijke reepjes en bak deze krokant.

Serveer de soep in diepe borden en verdeel er de pastinaak en paddenstoelen op.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Appelcake zonder suiker

Zilveruitjes Inmaken

Vruchtensnoepjes zonder toegevoegde suikers