Bagels
Ingrediënten
Meel of tarwebloem 350 gram
Lauw water 210 ml
Gist 20 gram
Moutextract 1 theelepel
Zout 1 theelepel
Voor pocheren:
Lauw water 210 ml
Moutextract 1 theelepel
Voor de korst:
Lauw water
Maan,sesam, of karwijzaad
eiwit 1 stuk
maak een glad en elastisch deeg en laat goed rijzen ongeveer 1 uur
ontgas het deeg, verdeel in 10 stukjes en bol ze op
laat ze 5 minuten rusten en maak met uw duim een gat in het midden
laat ze ongeveer 20 minuten rijzen op een doekje
breng het water met het moutextract aan de kook in een grote steelpan
pocheer de bagels 1 minuut, keer ze om met een schuimspaan en kook ze vervolgens nog 30 seconden, laat ze uitlekken op een doek
verdeel de bagels met voldoende tussenruimte op de bakplaten
bestrijk ze met eiwit-watermengsel en bestrooi ze met zaadjes
oventemperatuur 220 graden
bakduur 20 a 25 minuten
aantal stuks 10
gebruik ook een volkorenmeel of roggemeel
Meel of tarwebloem 350 gram
Lauw water 210 ml
Gist 20 gram
Moutextract 1 theelepel
Zout 1 theelepel
Voor pocheren:
Lauw water 210 ml
Moutextract 1 theelepel
Voor de korst:
Lauw water
Maan,sesam, of karwijzaad
eiwit 1 stuk
maak een glad en elastisch deeg en laat goed rijzen ongeveer 1 uur
ontgas het deeg, verdeel in 10 stukjes en bol ze op
laat ze 5 minuten rusten en maak met uw duim een gat in het midden
laat ze ongeveer 20 minuten rijzen op een doekje
breng het water met het moutextract aan de kook in een grote steelpan
pocheer de bagels 1 minuut, keer ze om met een schuimspaan en kook ze vervolgens nog 30 seconden, laat ze uitlekken op een doek
verdeel de bagels met voldoende tussenruimte op de bakplaten
bestrijk ze met eiwit-watermengsel en bestrooi ze met zaadjes
oventemperatuur 220 graden
bakduur 20 a 25 minuten
aantal stuks 10
gebruik ook een volkorenmeel of roggemeel
Reacties
Een reactie posten